Viden om trends

Nyheder

Sådan får du det bedste ud af CBS Biblioteks databaser, når du leder efter information om trends.

 
28/03/2019

Tavle med ordet Trend skrevet på

Billede af Gerd Altmann fra Pixabay

Virtual eller augmented reality har stigende popularitet i serviceindustrien og der findes meget information om emnet.

Formålet med denne lille artikel er at vise dig, hvordan du kan bruge CBS Biblioteks forskellige databaser til at få mere indsigt i en specifik trend.

Klik endelig på linkene i teksten nedenfor for at få hele oplevelsen med. Du kommer til at se ind i nogle meget forskellige databaser og får forhåbentlig et godt indblik i de muligheder, der ligger foran dig.

Virtual og augmented reality som et eksempel på en trend

Virtual og augmented reality er blot et eksempe, vi bruger til at illustrere mulighederne.
Prøv at lave dine egne søgninger på trends eller emner, der interesserer dig, når du har været listen igennem.

  • Hurtigt og nemt anvendeligt overblik over markedet får du i MarketLine reports.
  • Business Source Complete giver dig artikler fra fagblade, magasiner og akademiske tidsskrifter. Du kan sortere alle de ikke-videnskabelige artikler fra ved at klikke på “Scholarly journals” i basens venstremenu.
  • Hvem citerer hvem? Hvis du er nysgerrig efter at dykke ned i "forskningssamtalen", så brug Scopus. Her kan du nemlig sortere resultater efter antal citationer (hvem er mest citeret).
  • Statista dossiers og generelle søgninger viser vejen ind i statistiske kilder. Du kan altid klilkke på "source" i højre side for at se, hvor statistikkerne oprindeligt kommer fra.
  • Virksomheds- og brancheinformation finder du i Orbis databasen. Find virksomheders peer grupper og brug branchekoder  til at finde virkksomheder indenfor en specifik branche. Vi kan desværre ikke linke dybt ind i Orbis og anbefaler, at du læser vores nylige artikel Data om virksomheder fra hele verden. Den tager dig med ind i Orbis og viser, hvordan du finder virksomheder og brancher.
  • Bloomberg og andre finansielle databaser kan bruges til mere dybdegående brancheinformation.
  • En af de skjulte skatte i CBS Biblioteks skatkammer af databaser er WARC (World Advertising Research Center). Brug den hvis du vil kigge på trends ud fra et markedsføringsperspektiv. Den indeholder cases, forskningspapirer, statistik, forbrugeradfærd og meget mere.

CBS bibliotekarer kan udpege andre databaser

Tøv endelig ikke med at komme forbi og snakke med os på CBS Bibliotek Solbjerg Plads.
Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde de gode steder at søge efter netop dit emne.
 

Sidst opdateret: CBS Library // 29/03/2019