Valg i Tyskland

Følg med i den internationale dækning af det tyske valg i CBS Biblioteks avisdatabaser.

19/09/2017

Tysk flag

Library PressDisplay
I databasen Library PressDisplay kan du finde nyheder om valget i Tyskland fra aviser verden rundt.
For at vælge en bestemt avis, skal du bruge menuen til venstre og klikke på det land, avisen udgives i. Så får du en liste over de aviser, der er tilgængelige. Desværre indeholder Library PressDisplay ikke de store tyske aviser, som Die Welt, Frankfurter Allgemeine Zeitung og Süddeutsche Zeitung, men til gengæld er der et hav af regionale aviser. Fordelen ved Library PressDisplay er, at du ser avissiderne, som de er trykt.

Factiva
Vil du læse flere artikler om politik i Tyskland og tiden op til valget, anbefaler vi, at du bruger databasen Factiva. Factiva dækker længere tilbage end et år og har en mere avanceret søgefunktion. Flere af de store tyske aviser er med i Factiva. Hvis du fx vil se dagens dækning af valget i Die Welt skal du gøre følgende:

  1. Sæt "Date" til "in the last day"
  2. Brug "look up" til at finde Die Welt og klik på titlen, så den vises i en gul markering under "Source"
  3. Søg fx på ordet Wahl i søgeboksen

En anden mulighed er at vælge "News pages" i topmenuen og ændre landet til Tyskland.

Valgdækningen i danske medier
Vil du hellere læse nyheder på dansk om valget og valgresultatet i Tyskland, kan du søge i de danske aviser i Infomedia eller Børsen.

Adgang til avisdatabaserne
Der er adgang til databaserne for CBS-studerende og -ansatte campus og hjemmefra. Databaserne kan også bruges på CBS Bibliotek.

Sidst opdateret: CBS Library // 05/04/2019