Spring reservationskøen over med CBS Biblioteks e-bøger

Vidste du, at CBS Bibliotek råder over 170.000+ e-bøger? Og at du, som CBS-studerende eller -ansat kan sidde hjemme ved skrivebordet og låne en e-bog? For at gøre flere brugere bevidste om fordelene ved e-bøger, sætter CBS Bibliotek e-bøgerne i centrum i ugerne 44 og 45.

28/10/2014

Kuffert fuld af bøger

Du har sikkert været der. Om to dage skal en stor opgave afleveres, og nu står du og skal bruge en bestemt bog for at kunne gøre opgaven færdig, men alle bibliotekets eksemplarer er udlånte. Hvad gør du? Du kan selvfølgelig købe bogen, men den er dyr, og to dage er ikke lang tid, hvis din lokale boghandler ikke lige ligger inde med et eksemplar.

Men der er en anden mulighed. Du kan undersøge om CBS Bibliotek har bogen som e-bog. Muligheden for at lige netop den bog, du søger efter, findes blandt bibliotekets beholdning af e-bøger, er steget markant, i takt med at biblioteket råder over flere og flere e-bøger.

Få øje på CBS Biblioteks e-bøger

Faktisk har biblioteket nu så stort et udvalg af e-bøger, at antallet af e-bøger efterhånden udgør halvdelen af bibliotekets samlede bogsamling. I tørre tal betyder det et udvalg på 170.000+ e-bøger. Spørgsmålet er bare, hvor mange af brugerne der er klar over det store udbud af e-bøger?

I sagens natur er e-bøger ikke så visuelt synlige som de fysiske bøger, og for at gøre flere brugere opmærksomme på bibliotekets store beholdning af e-bøger ruller CBS Bibliotek i ugerne 44 og 45 en e-bogskampagne ud.

"Vi vil gerne gøre vores brugere opmærksomme på, at e-bøger udgør et udmærket supplement til den trykte bog. Vi siger ikke, at e-bøgerne erstatter de fysiske bøger, men de to formater komplementerer hinanden, og vi har nu en så stor samling af e-bøger, at vi ønsker at fortælle vores lånere, at de er der. Det er kampagnens budskab," forklarer Nikolaj Kjær Jensen, der er informationsspecialist og en af arrangørerne bag kampagnen.

’Travel light with e-books’

Det er ikke kun det store udbud, som gør det attraktivt for brugerne at benytte sig af e-bøgerne som lånemulighed. E-bogen kan nemlig nogle ting, som den fysiske bog ikke kan.

E-bøger er lette at have med sig, og rejser man rundt man en tablet i tasken, har man ikke bare én, men potentielt set mange bøger lige ved hånden. En anden fordel er, at man sjældent havner i reservationskøer, når man låner e-bøger. Og er man den magelige type, kan man – hvis man er studerende eller ansat ved CBS – sidde hjemme ved skrivebordet og låne bøgerne uafhængigt af åbningstider og dårligt vejr.

Og så må du gøre det, som du ellers aldrig må, når du låner materialer på biblioteket: Du må skrive i en e-bog. Elektroniske noter er velkomne – du skal bare huske på, at noterne kan forsvinde sammen med bogen, når lånet udløber.

I det hele taget er fordelene ved e-bøger mange, selvom udlån stadig kompliceres af de licensbetingelser, som følger med e-bøgerne.

”Der er stadig udfordringer ved licensbetingelserne – især fordi man som bruger støder på forskellige betingelser, når man skal låne en e-bog. Men det ændrer ikke ved, at e-bogen er et væsentligt supplement til den fysiske bog,” mener Nikolaj Kjær Jensen.

Derfor en e-bogskampagne, så langt flere af CBS Biblioteks brugere får mulighed for at opdage fordelene ved e-bøger.  

Mere info om bibliotekets e-bøger og kampagnen:

E-bogskampagnen løber af stablen i ugerne 44 og 45. Kampagnen finder sted rundt omkring på CBS Campus.

Søg efter e-bøger i bibliotekets søgesystem Libsearch (afgræns din søgning i venstremenuen)

Find mere information om e-bøger i bibliotekets LibGuide

Links til nogle af de e-bogssystemer, biblioteket stiller til rådighed. Vær opmærksom på, at der kan være bøger i systemerne, vi ikke har adgang til:

Kontakt biblioteket, hvis du har spørgsmål til lån af e-bøger

Sidst opdateret: CBS Library // 28/10/2014