Er du lige startet på CBS?

Nyheder

Når studiet starter, er CBS Bibliotek et godt sted at kende. Her er nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af alle de tilbud og services, vi har til CBS studerende. Velkommen :-)

 
21/08/2020

CBS Library welcomes new students

Her er nogle af de vigtigste ting, du bør vide om biblioteket, når du lige er startet på CBS.
Vi tilbyder meget mere, som du kan udforske her på hjemmesiden og på my.cbs.dk.

Lånerkort og pinkode

Du er allerede oprettet som låner, vi har dine data, du mangler blot en pinkode. Kom forbi CBS Bibliotek og få aktiveret dit studiekort som lånerkort. Medbring legitimation med dit CPR-nummer. Du kan også bare sende en e-mail fra din CBS e-mail til library@cbs.dk og bede om en pinkode. Når du er oprettet, kan du låne og reservere bøger i Libsearch.

Pensumlitteratur

Semestersamlingen i stueetagen indeholder ét eksemplar af alle bøger på pensum. Bøgerne kan ikke lånes, men må bruges på biblioteket.
Rigtig mange pensumbøger findes også som e-bøger, som du kan læse på din computer eller tablet.

Dine pensumlister ligger på CBScanvas og www.academicbooks.dk/pensumlister.
Når du ved, hvad du skal bruge, kan du søge efter det i bibliotekssystemet Libsearch.

Brug CBS Bibliotek online hjemmefra

En meget stor mængde af CBS Biblioteks materialer findes online i forskellige spændende databaser. Du kan bruge det meste hjemmefra med dit CBS login.
Du kan fx slå op i ordbøger og leksika, finde e-bøger, artikler, regnskaber, markedsrapporter eller statistik og lovstof.
Oversigt over databaser

Åben 24/7

CBS Bibliotek er åben hele døgnet på Solbjerg Plads og i Graduate House. Dit CBS studiekort kan opdateres og fungere som adgangskort.
Indlevér kortet til Campus Desk på Solbjerg Plads og få dit kort opdateret. Kortet kan afhentes dagen efter.

Book læsepladser og grupperum

CBS Bibliotek tilbyder læsepladser og grupperum flere steder på CBS campus.
Link til booking

Kurser i søgning

Meld dig til et af de mange kurser CBS Biblioteks undervisere afholder. Du kan lære at bruge systemer til at holde styr på den litteratur, du bruger i dine opgaver, du kan få introduktion til spørgeskemaværktøjer og vi underviser naturligvis også i søgning i de mange databaser CBS Bibliotek tilbyder og meget mere.
Tilmeld dig i CBS Biblioteks kursuskalender

Husk at citere dine kilder korrekt

Vær opmærksom på den måde, du henviser til andre folks værker. CBS tager plagiering meget seriøst. Hvis du synes, det er svært at citere korrekt, kan du bruge et referenceværktøj. Sådan et tilbyder CBS Bibliotek.
Læs mere på siden "Litteratur og referencer" på my.cbs.dk

Bibliotekarerne elsker at hjælpe

Bibliotekarerne på CBS Bibliotek Solbjerg Plads har stor erfaring i at hjælpe og vejlede studerende med informations- og litteratursøgning. Kom og snak med os, vi står klar til at hjælpe dig.

Introvideo og quiz

Se videoen og tag quizzen, så får du en god start. Du  bliver klogere på alle de gratis services og tilbud biblioteket har til dig der er studerende på CBS.

Sidst opdateret: CBS Library // 02/09/2020