Er du lige startet på CBS?

Når studiet starter, er CBS Bibliotek et godt sted at kende. Her er nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af alle de tilbud og services, vi har til CBS studerende. Velkommen :-)

17/08/2023

Her er nogle af de vigtigste ting, du bør vide om biblioteket, når du lige er startet på CBS.

Vi tilbyder meget mere end denne liste, som du kan udforske her på hjemmesiden, på my.cbs.dk og i det fysiske bibliotek. 

Lånerkort og pinkode

Som studerende på CBS, er du allerede oprettet som låner. Du kan logge ind i Libsearch med dit CBS username og password. For at låne materialer på selvbetjeningsautomaterne, skal du have en pinkode. Den kan du selv lave, når du er logget ind. Klik på "Opdater pinkode og log ind-oplysninger" og udfyld feltet “Pinkode” med fire tal.

Pensumlitteratur

Semestersamlingen i stueetagen indeholder ét eksemplar af alle bøger på pensum. Bøgerne kan ikke lånes, men må bruges på biblioteket.
Rigtig mange pensumbøger findes også som e-bøger, som du kan læse på din computer eller tablet.

Dine pensumlister ligger på CBScanvas og www.academicbooks.dk/pensumlister
Når du ved, hvad du skal bruge, kan du søge efter det i bibliotekssystemet Libsearch.

Brug biblioteket online hjemmefra

En meget stor mængde af CBS Biblioteks materialer findes online i forskellige spændende databaser. Du kan bruge det meste hjemmefra med dit CBS login.
Du kan fx slå op i ordbøger og leksika, finde e-bøger, artikler, regnskaber, markedsrapporter eller statistik og lovstof.
Oversigt over databaser

Åben 24/7 

I udvalgte perioder af året holder CBS Bibliotek åben hele døgnet på Solbjerg Plads. I CBS Library Kiosk kan du købe kaffe hele natten!. Dit CBS studiekort kan opdateres og fungere som adgangskort.
Indlevér kortet til Campus Desk på Solbjerg Plads og få dit kort opdateret. Kortet kan afhentes dagen efter.

Book læsepladser og grupperum

CBS Bibliotek tilbyder læsepladser og grupperum flere steder på CBS campus - Solbjerg Plads, Dalgas Have og Graduate House. Tag en runde og se hvilke pladser, du trives bedst med.
Link til booking

Kurser i søgning

Meld dig til et af de mange kurser CBS Biblioteks undervisere afholder. Du kan lære at bruge systemer til at holde styr på den litteratur, du bruger i dine opgaver og du kan få introduktion til spørgeskemaværktøjer. Vi underviser naturligvis også i søgning i de mange databaser CBS Bibliotek tilbyder og meget mere.
Tilmeld dig i CBS Biblioteks kursuskalender

Husk at citere dine kilder korrekt

Vær opmærksom på den måde, du henviser til andre folks værker. CBS tager plagiering meget seriøst. Hvis du synes, det er svært at citere korrekt, kan du bruge et referenceværktøj. Sådan et tilbyder CBS Bibliotek.
Læs mere på siden "Litteraturlister og referencer" på my.cbs.dk 

Bibliotekarerne elsker at hjælpe

Bibliotekarerne på CBS Bibliotek Solbjerg Plads har stor erfaring i at hjælpe og vejlede studerende med informations- og litteratursøgning. Kom og snak med os, vi står klar til at hjælpe dig.

Sidst opdateret: CBS Library // 17/08/2023