Det vil jeg læse denne sommer

Se hvad CBS Biblioteks medarbejdere anbefaler og selv vil læse i sommerferien

09/07/2018

Bøger

 

cbllib

Camilla Boelsgaard Lund, bibliotekar, anbefaler

Mine ambitioner, for alt det jeg gerne vil læse i min sommerferie, er næsten altid for høje. For der er så mange spændende, inspirerende og øjenåbnende bøger derude, som jeg gerne vil læse.
I år vil jeg kaste mig over et par danske bestsellere og så har jeg glædet mig til anden halvdel af Patrick Melrose bøgerne, som også er blevet omsat til en serie på HBO.

”Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag” har jeg haft reserveret i Libsearch et stykke tid, men endelig er den landet på mit bord.
Den kan forhåbentlig give mig ny viden og inspiration til, hvordan, vi på CBS Bibliotek, kan gøre vores services endnu mere vedkommende for CBS studerende og ansatte.

Alle har travlt på arbejde og i fritiden, men hvad er det alle andre løber rundt og laver og hvorfor?
I bogen Pseudoarbejde: Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting, regner jeg med at finde nogle svar. Den er en lille handy størrelse, så mon ikke jeg når at komme igennem den.

De første tre bøger i Patrick Melrose kvintetten var en fornøjelse at læse. Edward St Aubyns bøger er både sjove og tragiske, og jeg er ret vild med måden han beskriver sin opvækst i den engelske overklasse.
Bøgerne kan ikke lånes på CBS Bibliotek, men tjek på bibliotek.dk om dit lokale folkebibliotek har dem.
 

Find bøgerne:

Münster, M. (2017). Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag: Sådan bruger du adfærdsdesign til at skabe forandringer i den virkelige verden. København: Gyldendal A/S.

Nørmark, Dennis, & Fogh Jensen, Anders. (2018). Pseudoarbejde: Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting. København: Gyldendal A/S.

 

smlib

Søren Madsen, bibliotekar, anbefaler

Det er sommer, solen skinner og alt er godt. Det er det vitterligt – godt. Verden er ikke så slem et sted som bekymringsindustrien og alverdens klagekoner og mørkemænd gør den til.
Min sommerferielæsning er to bøger, der ser positivt og faktabaseret på verdens sande tilstand.

Den første er Kristian Leth's bog Håb
Bogen tager udgangspunkt i forfatterens egen depression og hans børns frygt for fremtiden. Hvordan kunne han forklare dem, at det nok skulle gå, når de hele tiden blev bombarderet med historier om klodens nærtstående endeligt.Derfor satte han sig for at undersøge sagen og resultatet blev denne bog.
Kristian Leth er ikke den typiske akademiske forfatter. Han kommer med en baggrund som musiker, digter og fra film- og TV-verdenen.

Den anden bog, jeg vil give mig i kast med Hans Rosling's Factfulness (findes både i dansk og engelsk udgave)
Hans Rosling var blandt meget andet statistiker. Bogen er derfor krydret med statistisk baseret viden og eksempler på, hvordan det står til i den virkelige verden.
Efter anmeldelserne skulle den være ganske godt skrevet med et levende sprog.Bill Gates er begejstret for bogen og er citeret for følgende: “One of the most important books I’ve ever read―an indispensable guide to thinking clearly about the world”. Han har valgt at forære alle 4 millioner college- og universitets-dimittender i USA bogen.

Find bøgerne

Leth, K. (2018). Håb : et forsvar for fremtiden. Kbh.: People’sPress. (via bibliotek.dk)

Rosling H., Rosling, O., & Rönnlund, A. R. (2018). Factfulness : 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror. Kbh.: Lindhardt og Ringhof. (via bibliotek.dk)

Rosling, H., Rosling, O., & Rönnlund, A. R. (2018). Factfulness : ten reasons we’re wrong about the world – and why things are better than you think. London: Sceptre. (via bibliotek.dk)

Sidst opdateret: CBS Library // 09/07/2018