Det vil jeg læse i ferien

Nyheder

Se hvad CBS Biblioteks medarbejdere anbefaler og selv vil læse i sommerferien

 
11/07/2017

Det vil jeg læse i min ferie

 

Mette Bechmann
Mette Bechmann, Informationsspecialist og underviser, anbefaler

Vil du forbedre din akademiske skrivestil og blive bedre til at argumentere og citere, er det oplagt at bruge noget af sommeren på det.
Jeg er begejstret for  They say/I say og anbefaler den varmt. Den kan hjælpe dig godt på vej.
Men husk at det ikke er nok at læse om hvordan man gør, du må også øve dig.

Den anden bog jeg vil anbefale er The Road Home, som er en del af et forfatterskab, der virkelig har fanget mig. Rose Tremain skriver vidunderlige bøger og denne
har et meget up-to-date tema om en arbejder, der flytter fra et fattigt område i Østeuropa til London for at få et bedre liv.

Find bøgerne:
Graff, G. & Birkenstein, C. (2009) They say/I say": The moves that matter in academic writing. New York: W.W. Norton &Co.
Tremain, R. (2007) The road home. London: Chatto & Windus

 

Liselotte Brandstrup
Liselotte Brandstrup, Forskningsbibliotekar og underviser, anbefaler

Jeg  er meget interesseret i Frankrig og finder det spændende, det der udspiller sig på den politiske scene, hvor de gamle traditionelle partier er blevet fortrængt af Macron.
Er du også nysgerrig på, hvem den nyvalgte præsident Emmanuel Macron er, og hvad han står for, vil jeg klart anbefale, at du læser Revolution, som han skrev før, han blev valgt til præsident.
I den kan du blive klogere på, hvad et er for et Frankrig, han gerne vil have.

Har du lyst til at forberede dig til det nye semester, kunne bogen Kvalitativ Analyse: Syv traditioner måske være spændende. I den kan du få styr på forskellige analyse traditioner,
f.eks. fænomenologisk analyse, grounded theory eller narrativ analyse m.m. Jeg vil selv læse den for at ruste mig bedre til min undervisning i Nvivo, hvor det er vigtigt at man har gjort sig nogle overvejelser om, hvad det er man vil, før man går i gang med sine analyser.

Find bøgerne:
Macron, E. (2017) Revolution, København: Informations Forlag.
Jârvinen, M. og N. Mik-Meyer. (2017) Kvalitativ analyse: Syv traditioner; København: Hans Reitzels Forlag

 

Sidst opdateret: CBS Library // 14/07/2017