Kick-start din karriere

Nyheder

Kend den virksomhed du vil arbejde i

 
30/01/2013

Sæt dig godt ind i den virksomhed du gerne vil arbejde i og vær forberedt til samtalen. På biblioteket har du adgang til databaser med virksomhedsinformation.

Vi har udvalgt nogle af de mest oplagte databaser, du kan bruge til at blive klogere på den virksomhed, du søger ansættelse i.

 

Hvad er tendensen i branchen eller markedet?

I disse databaser kan du finde rapporter om en bestemt branche eller et marked.

Global Market Information Database / GMID: Rapporter om brancher, virksomheder, enkelte produktgrupper og forbrugerens adfærd i form af livsstilsanalyser. Desuden markedsstatistik og markedsrapporter.

Frost&Sullivan: Markedsrapporter dækkende teknologi- og markedstendenser inden for luftfart og forsvar, energi, bioteknologi, telekommunikation, informationsteknologi, transport, elektronik og halvledere.

Hvad skriver aviserne om virksomheden?

I Børsen Business Net /Dagbladet Børsen og Infomedia finder du aktuelle artikler om branchen eller fx en bestemt virksomheds aktuelle situation fra danske aviser.

I Factiva finder du internationale nyheder og business information. Du kan søge på en specifik virksomhed eller industri og på den måde få et indblik i hvordan virkeligheden ser ud for den, du søger job hos.

Hvordan ser regnskaberne ud?

Kig på virksomhedens regnskaber og få en ide om hvordan situationen har været de senere år. De danske virksomheder findes i Navne & Numre Erhverv.

I Orbis kan du finde regnskabstal for en stor del virksomheder fra hele verden.

Råd om ansøgningen og samtalen

Vault Career Insider er en database med fokus på rådgivning i forbindelse med jobsøgning og karriereplanlægning (Kun for CBS-studerende og -ansatte).

På hylderne i biblioteket kan du også finde bøger om emnerne. Bøgerne findes i kælderen på Solbjerg Plads, kig efter emnegrupperne Karriereplanlægning og -udvikling → 658.302 eller Ansøgninger, jobsamtaler og tests → 658.311.

Se også CBS Career Centers tilbud på E-campus.

 

God jobjagt

Venlig hilsen
CBS Bibliotek

 

 

Sidst opdateret: CBS Library // 30/01/2013