Hvilken metode bruger du i din opgave?

Hvis du mangler gode kilder til din metode, så er SAGE Research Methods er godt sted at besøge. Den er både til dig, der ikke ved så meget om metoder og har brug for hjælp til at vælge og forstå dem og til erfarne studerende og forskere, der vil dykke dybere ned i teorierne eller lade sig inspirere af de mange cases i databasen.

06/01/2022

SAGE Research Methods er en database fuld af tekster om de mange metoder, der findes indenfor samfundsvidenskaberne. Den indeholder mere end 1000 bøger, opslagsværker, artikler og videoer af anerkendte forskere fra hele verden. Indholdet er publiceret af forlaget SAGE.

Du kan bruge den til at blive klogere på de metoder, du anvender i dine opgaver. Samtidig har den en "Project Planner" oversigt, som kan hjælpe med at skabe overblik over opgaveprocessens mange dele.

Hvilken metode skal jeg vælge?

SAGE Research Methods har udviklet et visuelt søgeredskab Methods Map, som viser de forskellige metoder og begrebers indbyrdes relationer.

I Methods Map kan du udforske metodeuniverset, læse definitioner af kernebegreber og klikke dig til relevante artikler, kapitler i bøger eller videoer om de forskellige begreber.

Tag afsæt i Methods Map, hvis du ikke har så meget erfaring med valg af metoder eller er forvirret over de forskellige metoders indbyrdes forhold og anvendelse.

Her er et eksempel på et kort over "Quantitative data collection". Du kan vælge at få vist tekster om "Quantitative data collection", se relaterede metoder, udforske underliggende mere specifikke metoder under "Narrower terms" eller gå tilbage til det overordnede begreb "Data collection".

Skærmbillede af Methods Map

Skærmbillede fra SAGE Research Methods

Hjælp til planlægning

SAGE Research Methods indeholder også et planlægningsværktøj Project Planner. Det er udformet som en fremadskridende proces. Hvert trin i processen bliver forklaret, og du får henvisninger til uddybende litteratur. Det er trin som f.eks. “defining a topic”, “reviewing the literature”, “research design”, “data collection” mv.

Definitioner på metodebegreber

Når du har brug for en definition af f.eks. phenomenology, kan du vælge at søge og afgrænse til tekster fra encyklopædier og ordbøger. Det er ofte kortere overskuelige tekster. Du kan også gennemse små videoer, hvor metodernes fordele og ulemper bliver diskuteret af fagfolk.

Adgang til databasen

Du kan finde SAGE Research Methods på databaselisten under "s". Der er adgang til CBS studerende og ansatte uanset hvor du befinder dig.
Link til SAGE Research Methods

 

Sidst opdateret: CBS Library // 06/01/2022