Hjælp til henvisninger og referencelister

Hvordan laver man henvisninger til websites eller podcasts? Hvilke informationer skal med i litteraturlisten, når man henviser til et kapitel i en bog? Find svarene i vores Libguide om APA – den mest anvendte referencestandard på CBS.

17/04/2023


Billede: Colourbox

 

Hvordan laver man henvisninger til websites eller podcasts? Hvilke informationer skal med i litteraturlisten, når man henviser til et kapitel i en bog?

Quick guide til korrekt udformning af referencer

APA er den mest populære referencestandard på CBS, og vi får mange spørgsmål om brugen af den. Derfor har vi lavet en omfattende guide til APA.

Her kan du finde eksempler på, hvordan man laver henvisninger i sin tekst, og hvordan den tilhørende litteraturliste skal udformes.

Guiden er bygget op af faner, som indeholder en masse eksempler. Du skal blot finde ud af, hvilken type kilde du sidder med, og derefter finde den i fanerne. Så har du opskriften på at lave henvisninger i teksten og referencer i litteraturlisten.

Du kan blandt andet se, hvordan man henviser til mere specielle kilder som Bloomberg data, interviews, markedsrapporter fra databaser som Passport og GlobalData og meget mere.

Gå til Libguide om APA 7th

Hold styr på kilderne med Mendeley

På biblioteket anbefaler vi, at du benytter et reference system, som kan hjælpe dig til at lave henvisninger og referencer nemt og korrekt.

Som CBS-studerende har du adgang til det produkt, der hedder Mendeley. Her kan du samle alle de kilder, du finder i dine søgninger, og generere litteraturlister på baggrund af de kilder, du har indsat i din opgave.

Opret en Mendeley konto (åbner my.cbs.dk)

Sidst opdateret: CBS Library // 18/04/2023