Forbered dig til jobsamtalen

Nyheder

Udnyt bibliotekets databaser til at undersøge din kommende arbejdsplads. Se hvilke databaser vi anbefaler dig at bruge.

10/02/2017

Forbered dig til jobsamtale

Sæt dig godt ind i den virksomhed du gerne vil arbejde i og vær forberedt til samtalen. På biblioteket har du adgang til databaser med virksomhedsinformation, brancheanalyser, forbrugeradfærd, erhvervsnyheder og meget mere, som du kan udnytte til at få bedre indblik i virksomheden du søger ansættelse i, dens branche, kunder og markedssituation.

Vi har udvalgt nogle af de mest oplagte databaser, du kan bruge til at blive klogere på den virksomhed, du søger ansættelse i.

Hvad er tendensen i branchen eller markedet?

Her kan du finde rapporter om en bestemt branche eller et marked.

Passport: Rapporter om brancher, virksomheder, enkelte produktgrupper og forbrugerens adfærd i form af livsstilsanalyser. Desuden markedsstatistik og markedsrapporter.

Frost&Sullivan: Markedsrapporter dækkende teknologi- og markedstendenser inden for luftfart og forsvar, energi, bioteknologi, telekommunikation, informationsteknologi, transport, elektronik og halvledere.

Hvad skriver aviserne om virksomheden?

I Børsen Business Net /Dagbladet Børsen og Infomedia finder du aktuelle artikler om branchen eller fx en bestemt virksomheds aktuelle situation fra danske aviser.

I Factiva finder du internationale nyheder og business information. Du kan søge på en specifik virksomhed eller industri og på den måde få et indblik i hvordan virkeligheden ser ud for den, du søger job hos.

Hvordan ser regnskaberne ud?

Kig på virksomhedens regnskaber og få en ide om, hvordan situationen har været de senere år. De danske virksomheder findes i Navne & Numre Erhverv.
I Orbis kan du finde regnskabstal for en stor del virksomheder fra hele verden.

Råd om ansøgningen og samtalen

Vault Career Insider er en database med fokus på rådgivning i forbindelse med jobsøgning og karriereplanlægning. den er kun tilgængelig for  CBS-studerende og -ansatte, som skal oprette sig som bruger med CBS mail.

På hylderne i biblioteket kan du også finde bøger om emnerne i kælderen på Solbjerg Plads, kig efter emnegrupperne:
Karriereplanlægning og -udvikling → 658.302
Ansøgninger, jobsamtaler og tests → 658.311.
 

Du kan se hvad Career Cetner tilbyder ¨på my.cbs.dk

 

God jobjagt
Venlig hilsen
CBS Bibliotek
 

Sidst opdateret: CBS Library // 10/02/2017