Følg valget i Italien

På CBS Bibliotek kan du følge den nationale og internationale dækning af valget i Italien. Prøv databaserne Library PressDisplay, Factiva og Informedia.

27/02/2018

Gadestemning i Italien

Library PressDisplay

I databasen Library PressDisplay kan du finde nyheder om valget i Italien fra aviser verden rundt.
For at vælge en bestemt avis, skal du bruge menuen til venstre og klikke på det land, avisen udgives i. Så får du en liste over de aviser, der er tilgængelige. Library PressDisplay indeholder bl.a. Corriere della Sera men ikke de store italienske aviser; La Repubblica, Il Sole 24 Ore og La Stampa. Til gengæld er der et hav af regionale aviser.

Fordelen ved Library PressDisplay er, at du ser avissiderne, som de er trykt. Og du kan nemt vælge at se aviser fra andre lande.

Factiva

Vil du læse flere artikler om politik i Italien og tiden op til valget, anbefaler vi, at du bruger databasen Factiva. Factiva dækker længere tilbage end det år, som er med i Library PressDisplay, og har en mere avanceret søgefunktion. Flere af de store italienske aviser er med i Factiva.

Hvis du fx vil se dagens dækning af valget i fx Il Sole 24 Ore skal du gøre følgende:

  1. Sæt "Date" til "in the last day"
  2. Brug "look up" til at finde Il Sole 24 Ore og klik på titlen, så den vises i en gul markering under "Source"
  3. Søg fx på ordet elezioni i søgeboksen

En anden mulighed er at vælge "News pages" i topmenuen og ændre landet til Italien.

Valgdækningen i danske medier

Vil du hellere læse nyheder på dansk om valget og valgresultatet i Italien, kan du søge i de danske aviser i Infomedia eller Børsen.

Adgang til avisdatabaserne

Der er adgang til databaserne for CBS-studerende og -ansatte campus og hjemmefra. Databaserne kan også bruges på CBS Bibliotek.

Sidst opdateret: CBS Library // 05/04/2019