Vi får nyt bibliotekssystem

På CBS Bibliotek har vi glædet os til at få et nyt og smartere bibliotekssystem. Brugere af Libsearch, som er den hjemmeside du møder, når du søger efter bøger, artikler mv., vil ikke opleve de store visuelle forandringer, men opgraderingen betyder, at der kommer flere nye features.

02/02/2021

Foto fra CBS Bibliotek Solbjerg Plads

På CBS Bibliotek har vi glædet os til at få et nyt og smartere bibliotekssystem. Brugere af Libsearch, som er den hjemmeside du møder, når du søger efter bøger, artikler mv., vil ikke opleve de store visuelle forandringer, men opgraderingen betyder, at der kommer flere nye features.
 

Nye features

  • CBS-studerende og -ansatte kan fremover logge ind i Libsearch med CBS username og password
  • Mulighed for, som bruger, selv at skifte pinkode (til udlån/afleveringsautomater) og password til Libsearch
  • Mulighed for at logge ind i Libsearch med NemId
  • Betaling af gebyrer og regninger bliver smartere med en ny løsning fra Nets
  • Nemmere at se om biblioteket giver adgang til online artikler og e-bøger direkte i Libsearch.
     

Ikke opfyldte reservationer

Reservationer af materialer er desværre ikke overført automatisk. Det betyder, at hvis du har haft reserveret materiale, som du ikke har fået besked om afhentning inden 24. februar, er du nødt til at lave en ny reservation i den nye Libsearch efter 25. februar 2021.
 

Gemte søgninger og alerts

Dine gemte søgninger og alerts er heller ikke blevet overført til den nye Libsearch. Det er derfor en god ide at skrive dem ned og lave dem på ny, når Libsearch kører igen i løbet af torsdag den 25. februar 2021.
 

Ny pinkode og password

Nuværende pinkoder og password må af GDPR grunde ikke overføres til det nye bibliotekssystem. Du vil derfor modtage en e-mail med login oplysninger til den nye Libsearch grænseflade, når den går i luften.
CBS-studerende og -ansatte kan logge ind med CBS username og password med det samme. Private brugere, virksomheder, biblioteker mv. skal have nyt password.
Fremover skal man kun bruge pinkode til selvbetjeningsautomaterne. Login i Libsearch vil være med password.
 

Links i Canvas (for studerende og ansatte)

De links der ligger i Canvas, som linker til Libsearch, kan være ugyldige efter systemovergangen. Prøv at søge efter titel og forfatter i Libsearch i stedet.
 

Vigtige datoer

Se datoerne for hvornår der sker væsentlige ændringer for dig som biblioteksbruger. I hele perioden har du fortsat mulighed for at søge på materialer og få adgang til elektroniske ressourcer.

31. januar 2021 - bliver det nuværende bibliotekssystem lukket for bestillinger af lån fra andre biblioteker samt indkøb af nye materialer.

16. februar 2021 - nu er det ikke længere muligt at reservere og bestille materialer i Libsearch

24. februar 2021 - sidste chance for at se sine gemte søgninger og uopfyldte reservationer

25. februar 2021- det nye bibliotekssystem går i luften i løbet af dagen

10. marts 2021 - alle afleveringsfrister er forlænget til 10. marts, så ingen kommer i klemme i overgangen til det nye system. Dette gælder dog ikke materialer lånt fra andre biblioteker.

 

Kommentarer eller spørgsmål

Skriv gerne til os, hvis du har spørgsmål og kommentarer.

 

Baggrunden for nyt bibliotekssystem
CBS Biblioteks nuværende bibliotekssystem Aleph, er ved at være forældet og trænger til opdatering. Derfor skifter vi til Alma, som leveres af Ex Libris, som også står bag Aleph og brugergrænsefladen Primo VE, som vi kalder Libsearch. 

Flere af de store danske universitetsbiblioteker har den seneste tid implementeret samme system. På længere sigt vil der derfor være mulighed for et langt mere sømløst samarbejde på tværs af bibliotekerne.

Det Kongelige Bibliotek (inkl. Roskilde Universitetsbibliotek) og Aalborg Universitetsbibliotek har allerede implementeret en fælles løsning, således at man som bruger kan se samtlige bibliotekers materialer i samme søgning.

 

 

Sidst opdateret: CBS Library // 25/02/2021