Database: Oxford Reference

Hvis du søger information om en person, fakta eller leder efter definitioner på begreber og emner er Oxford Reference et godt sted at starte.

20/05/2015

Oxford Reference Logo
Billede fra www.oxfordreference.com

Med mere end 2 millioner digitaliserede poster fra Oxford ordbøger, Companions og Leksika, finder du  en masse autoritative svar her.

Hvad indeholder Oxford Reference?

I Oxford Reference finder du resultater, der spænder fra korte indførsler og generel henvisning til mere dybdegående artikler om specialiserede emner.

Adgang til to samlinger:

  • Oxford Quick Reference: består af korte indførsler fra mere end 135 ordbøger med fokus på diverse emner, sprog samt citatordbøger. Indholdet opdateres månedligt og er bedst til tjekke fakta og ordbogsopslag.
  • Oxford Reference Library, består af mere end 200 dybdegående, specialiserede titler fra Oxfords Leksika og Companions og fra udvalgte videnskabelige værker andre udgivere. Nye titler og udgaver tilføjes hele året, når de bliver udgivet i trykt form. Indholdet i denne samling er godt til mere dybdegående forskning om et bestemt emne.

Tidslinjer og citater

Udover ordbøger, leksika og companions har Oxford reference lavet over 250 tidslinjer inddelt efter perioder og emner, hvor du får et hurtigt overblik over vigtige begivenheder.
I citatordbogen kan du finde citatet både ved at søge på personer som fx Churchill eller på emner som fx power og se hvad der er sagt og skrevet.

Tosprogede ordbøger

Hvis du er på udkig efter tosprogede ordbøger, finder du også sådan nogle i Oxford Reference. Klik på "Reference" i værktøjslinjen og vælg ”bilingual dictionaries”. Skift til fanebaldet ”Books”, for at se hvilke ordbøger du har adgang til.

Ordbøger over det engelske sprog

Under overskriften ”English dictionaries” finder du ordbøger over de engelske sprog som fx australsk, amerikansk og canadisk.
Den store Oxford English Dictionary er ikke en del af Oxford Reference, men CBS Bibliotek giver selvstændig adgang til den. Oxford English Dictionary er en meget omfattende engelsk ordbog med fokus på historiske oplysninger om ordenes oprindelse samtidig med at den giver nyttige sproglige og grammatiske baggrundsinformationer.

Oxford English Dictionary har udviklet et smart værktøj til din browser, der giver dig mulighed for at slå op i Oxford English Dictionary ved at dobbeltklikke på ordet.
Se hvordan du installerer og bruger OED i din browser.


CBS Bibliotek tilbyder adgang til Oxford Reference og OED på campus og fjernadgang. Fjernadgang kræver, at du logger ind med CBS brugernavn og password.

Sidst opdateret: CBS Library // 01/09/2015