Database: AsiaPortal

Arbejder du med Asien eller læser du ASP? Asia Portal er en guldgrube fyldt med gode ressourcer om den asiatiske region.

22/03/2017

Skærmbillede fra AsiaPortal

Asia Portal er tænkt til de CBS forskere, undervisere og studerende, der er særligt interesserede i Asien studier. CBS Bibliotek har en aftale med Library NIAS (Nordisk Institut for Asian Studier) som giver adgang til en bred vifte af ressourcer om Asien.

AsiaPortal er, som navnet antyder, en portal, der har samlet en lang række relevante ressourcer. Du vil bl.a. kunne finde artikler, tidsskrifter, aviser, og databaser, der dækker politiske, sociale, og økonomiske forhold i regionen.  Der er adgang til asiatiske aviser, forskning fra universiteter og organisationer samt statistik fra officielle statistik bureauer. Du kan læse akademiske artikler fra China Academic Journals og China Online Journals eller de nyeste numre af den kinesiske avis RENMIN RIBAO eller Asahi Shimbun, som er en af Japans store aviser.

Du finder også databaser, der vedrører andre sydøstasiatiske lande som f.eks. Indien, Malaysia m.fl.

Når du besøger AsiaPortal, kommer du straks til portalens elektroniske ressourcer.  De fleste af ressourcerne er gratis internetportaler, men nogle af dem er forsynet med en rød eller blå hængelås.  Der er adgang til ressourcer forsynet med rød hængelås for medlemmer af NIAS og NNC. CBS-studerende og -ansatte har derfor adgang til disse. Nogle af ressourcerne med blå hængelås har vi desværre ikke adgang til.

Sidst opdateret: CBS Library // 22/03/2017