Bliv søgeekspert

Nyheder

I dette semester har du igen mulighed for at deltage i minikurser på biblioteket og opgradere dine søgekompetencer. Vi udbyder en række kurser af 45 min. varighed. Der er 7 forskellige kurser lige fra introduktion til Bloomberg og SurveyXact over søgning i Google til avanceret brug af bibliotekets databaser med virksomheds- og markedsinformationer. Her kan du se en kort beskrivelse af de 7 forskellige kurser.

03/03/2016

I dette semester har du igen mulighed for at deltage i minikurser på biblioteket og opgradere dine søgekompetencer. Vi udbyder en række kurser af 45 min. varighed. Der er 7 forskellige kurser lige fra introduktion til Bloomberg og SurveyXact over søgning i Google til avanceret brug af bibliotekets databaser med virksomheds- og markedsinformationer.

Her får du en kort beskrivelse af de 7 forskellige kurser.

Find branche- og markedsrapporter

Biblioteket råder over flere databaser, hvor du kan finde rapporter om markeder for produkter og serviceydelser, samt brancherapporter. På dette kursus får du et overblik over indholdet i baserne samt gode råd til søgning i dem.

Find virksomhedsinformation

Her får du en introduktion til at finde information om virksomheder, både den lovkrævede, som årsrapporter, og den mere uformelle, som du finder i fx investeringsrapporter og avisartikler.
Du får præsenteret de bedste databaser, biblioteket tilbyder, og lærer gode søgeteknikker.

Find kvalitetslitteraturen

Her får du en introduktion til at søge effektivt efter den litteratur, du skal bruge, når du skal skrive gode opgaver. Vi viser dig, hvordan du bruger bibliotekets online katalog, e-bøgerne og de store artikeldatabaser.

Optimér dine Google-søgninger

Lær at optimere dine søgninger på Google. Vi kigger særligt på avancerede søgemuligheder og på søgning efter akademisk litteratur, men også på forskellige andre produkter, der kan hjælpe dig i dit studiearbejde.

Tips og tricks til din opgave

Få inspiration, overblik og overskud til skriveprocessen. Vi lærer dig at finde overbliksgivende litteratur, monitorere artikler indenfor dit emne, bruge opslagsværker og giver en lynintroduktion til at holde styr på dine kilder og lave litteraturlisten i et snuptag.

Spørgeskemaundersøgelser med SurveyXact

På dette kursus får du en basisintroduktion SurveyXact’s funktioner.
Med SurveyXact kan du udforme spørgeskemaer til alle typer platforme, som fx e-mail, papir, smartphones mv. Samtidig er der gode muligheder for at bearbejde data og formidle resultaterne.
Se mere om funktionerne i denne lille video

Derudover har vi masser af kurser i referencesystemerne RefWorks og Mendeley. Dem finder du også i kursuskalenderen.

Sidst opdateret: CBS Library // 03/03/2016