Bliv klogere på samfundsvidenskabelige metoder

Nyheder

Find litteratur om metoder i SAGE Research Methods Online, som er målrettet til studerende og forskere

01/02/2012

SAGE Research Methods Online er målrettet studerende og forskere og kan bruges til at blive klogere på de mange metoder, der findes indenfor samfundsvidenskaberne.

I SRMO kan du bl.a. finde tekster fra 600 bøger, artikler, ordbøger, encyklopædier. Tekster, der kan hjælpe dig videre i planlægningen af din forskning og dataindsamling.  Du kan finde alt fra korte definitioner til bøger med titler som "Analyzing Complex Survey Data", "Time Series Analysis" eller "A Narrative Approach to Organization Design".

Visuelt overblik med "Methods Map"

SRMO har udviklet et visuelt søgeredskab, som viser de forskellige metoder og begrebers indbyrdes relationer. I Methods Map kan du på den måde klikke dig til relevante artikler, kapitler i bøger eller videoer om de forskellige begreber og metoder.

Skærmbillede fra Sage Research Methods Online
Skærmbillede fra SRMO

Her er et eksempel på et kort over "discouse analysis". Du kan enten dykke dybere ned i de relaterede metoder eller få vist tekster om discource analysis eller gå tilbage til det overordnede begreb Qualitative data analysis.

Definitioner på metodebegreber

Når du har brug for en hurtig definition af fx en fokus gruppe, kan du vælge at søge på tekster fra encyklopædier og ordbøger i systemet. Du kan også gennemse små videoer, hvor metodernes fordele og ulemper bliver diskuteret af fagfolk.

Gå på opdagelse

Prøv selv at udforske metodelitteraturen på SAGE Research Methods Online (SRMO) og få inspiration til din næste undersøgelse eller forskningsprojekt.

 

Sidst opdateret: CBS Library // 28/08/2014