1917-2017: Alle CBS’ årsberetninger ligger nu online

CBS Bibliotek markerer CBS’ 100 års fødselsdag med at lægge alle CBS’ årsberetninger og årsrapporter gennem tiden online, så de kan læses og downloades af alle.

10/03/2017

Forsider af diverse årsberetninger og årsrapporter

Vidste du, at det kostede 10 kr. pr. semester at tage et fag på Købmandsskolens Handelshøjskoleafdeling, som CBS hed tilbage i 1917? At der var knap 200 deltagere på det første semester og at de kunne vælge mellem fagene Nationaløkonomiens Teori, Samfundskundskab, Handelsteknik, Bogføringens teori, Dansk Litteratur, Aktievæsen og Aktieret, Bankpolitik? Eller at det blev den tyske økonom Julius Hirsch, der blev handelshøjskolens første professor i 1936?

Svarene kan du finde i CBS’ årsberetninger. Men hvor du før måtte reservere beretningerne i fysisk form hos biblioteket for at kunne læse dem, er de nu kun et par klik væk. Som led i fejringen af CBS’ 100 års fødselsdag har biblioteket således fået digitaliseret og uploadet alle årsberetninger og årsrapporter til et site, så de er frit tilgængelige for alle.

Målet med digitaliseringen er selvfølgelig at samle alle beretninger og årsrapporter online, så enhver, der har lyst til at bladre i de gamle beretninger eller finde specifikke oplysninger, om hvem der fx var forstander for Bankinstituttet i 1962/63, kan gøre det online.

De fleste af beretningerne er kun tilgængelige på dansk, men fra 1991 og frem er mange også udgivet på engelsk.

Årsberetningerne ligger på bibliotekets tidsskriftsplatform CBS Open Journals. Gå til Årsberetningerne.

Sidst opdateret: CBS Library // 10/03/2017