Essential Science Indicator (ESI)

Analyseværktøj der giver mulighed for at måle og sammenligne videnskabelig publicerings gennemslag (performance/impact) for både individuelle forskere, institutioner (dvs. universiteter), lande og tidsskrifter inden for 22 forskellige videnskabelige områder.

Indhold i Essential Science Indicator (ESI)

ESI er et analyse-værktøj, der bygger på grunddata fra Web of Science-databasen, med citationsdata fra 8.500 tidsskrifter.

ESI giver mulighed for at rangordne og sammenligne individuelle forskere, institutioner (dvs. universiteter), lande og tidsskrifter i 22 forskellige videnskabelige områder. Der kan f.eks. rangordnes efter antal artikler, antal modtagne citationer, og citationer pr artikel mm.

De 22 områder er defineret på baggrund af emneinddeling af tidsskrifterne – IKKE de enkelte artikler. Vedr. afgrænsning af områderne, klik på Link

De relevante områder i CBS-sammenhæng er hhv. ’Economics, Business’, ’Social Sciences, General’ og eventuelt ‘Computer science’.

TIDSPERIODE:

ESI opdateres 6 gange om året (hver anden måned), og dækker hver gang en 10-årig (+2 måneder) periode. Tjek aktuel dækning

Tips fra bibliotekaren 

Video Tutorials - via dette link

ESI Quick Reference card via dette link

 

Facts om Essential Science Indicator (ESI)

Geografisk dækning Verden
Leverandør Thomson Reuters

 

Emner

Typer

Sidst opdateret: CBS Library // 05/03/2019

ADGANG TIL DATABASEN

Der er adgang til databasen på CBS campus og via fjernadgang.
Kun CBS-studerende og -ansatte kan benytte fjernadgang.