Citavi

Et referencehåndteringssystem som kan noget ekstra i forhold til andre tilsvarende systemer, særligt i processen før man begynder at skrive. Det henvender sig til den avancerede bruger, som elsker struktur og systematik.

Indhold i Citavi

Med Citavi kan du gemme dine kilder, lave in-text citation og generere litteraturlister. Desuden kan man arbejde med sine referencer inden den egentlige skriveproces begynder. 
Man opretter et projekt i Citavi, f.eks. et forskningspapir, heri samles referencer, noter og citater til enkelte afsnit (en slags digitale post-it notes), efterfølgende kan det hele så eksporteres til Word, når den egentlige skriveproces skal i gang.

Gratis adgang frem til juni 2018
CBS Bibliotek har fået mulighed for at tilbyde Citavi gratis frem til juni 2018 til alle CBS-ansatte og -studerende. Det er et stærkt og interessant værktøj, hvorfor vi har valgt at promovere det.
Bliver du glad for Citavi og vil du fortsætte med det efter juni 2018, kan du købe en licens til halv pris (ca. € 50). Det er en engangsomkostning, og der er ikke tale om et abonnement.

Systemkrav
Citavi skal downloades på din lokale pc; Der findes ikke en tilhørende web-udgave, og endnu ikke en Mac-version. Det forventes at en web-flade, der også kan fungere for Mac-brugere, er klar omkring årsskiftet.

Sådan gør du:
1. Download Citavi til din lokale pc
2. Registrer dig som CBS-bruger og få licensnøgle

 

Tips fra bibliotekaren 

Find en kort introduktion (pdf) og se brugervejledningen

Abonner på et nyhedsbrev, hvor du kan lære trim-for trin, hvordan du anvender Citavi.

 

 

Facts om Citavi

Leverandør Swiss Academic Software

 

Emner

Typer

Andre relevante databaser

Sidst opdateret: CBS Library // 12/06/2017