CBS Research News

Kom tættere på vores forskning. I denne udgave kan du få indsigt i et fransk præsidentvalg, hvor overraskelserne ingen ende vil tage. Du kan læse om de økonomiske konsekvenser i Europa ved at have det såkaldte obesity-beast gående frit omkring og hvilke løsninger, der kan fange det ind. Du kan også i anledningen af, at CBS’ jubilæum få et indblik i den århundredelange fight for akademisk anerkendelse. Og snyd ikke dig selv for et Hurtigt Overblik over aktuel forskning. Velkommen.

Seneste udgave

Arbejdsløshed booster din livsstil

Stik imod fordommene fører det ikke nødvendigvis en mere usund livsstil med sig, hvis man mister sit arbejde. Tre forskere har undersøgt sammenhængen mellem arbejdsløshed og mad, motion, rygning og alkohol. Resultaterne viser overraskende, at tab af job fører til en sundere livsstil.

Job unemployment

Fransk præsidentvalg overrasker

Frankrig oplever en præsidentvalgkamp, som uge efter uge har overrasket. Hele Europa følger nøje med i duellen mellem de uventede spidskandidater. Prognoserne svinger mellem et dødsstød til EU og et nedbrud af de traditionelle poler i fransk politik. Hør her professor Jesper Rangvid og lektor Mette Zølner om konsekvenser for Europas økonomi, det franske samfund og valgets slutspurt frem mod sommeren.

frankrig_paris

Hurtigt overblik

Kom med Flemming Poulfelt på indersiden af bestyrelserne hos 36 nordiske virksomheder, hør hvordan Michael Møller råder dig til at undgå økonomisk dumme beslutninger, læs hvordan topchefers villighed til at løbe risici ifølge Caspar Rose øges med lønnen, kom tæt på Majken Schultz og Carlsbergs success med at bruge sin historie i branding og så er en ny CSR-bibel landet. Få et Hurtigt Overblik.

Business man - the short view

100 år med CBS – en fighter der fik succes

Med næsten 22.000 studerende og international anerkendelse i bagagen fejrer CBS i år 100 års jubilæum. Men succesen er ikke kommet uden sværdslag. Økonomiske begrænsninger og en stadig kamp for akademisk anerkendelse har gennem tiden truet med at sætte en stopper for ambitionerne. Hele CBS’ historie foldes ud i ny jubilæumsbog.

Copenhagen Business School - CBS 100 år

Hvordan lukkes den europæiske sundhedskløft?

Når det kommer til fedme og ulighed i sundhed, er Europa delt i nord og syd. Men ifølge professor Lucia Reisch og et omfattende europæisk forskningsprojekt er kernen af problemet det samme for alle lande. Jo lavere indkomst- og uddannelsesniveau i en familie, desto tykkere er børnene.

Health gap

Nye forskere på CBS

CBS har mere end 650 forskere. Hvert år kommer nye ansigter til, eller forskere får nye opgaver. Mød lektor Janine Leschke, adjunkt Leif Christensen, lektor Troels Michael Lilja, professor Chee-Wee Tan og institutleder Dorte Salskov-Iversen.

copenhagen business school

Sidst opdateret: Communications // 03/04/2017