Afvist?

CBS har også i år mange flere ansøgere end pladser, og derfor er mange desværre blevet afvist. Hvis du er afvist, kan du læse om, hvad du kan gøre nu?

Foto: Jakob Boserup
13/06/2017

CBS har lige som tidligere år haft mange flere ansøgere, end vi har studiepladser. Derfor har vi været nødt til at afvise mange.

Hvis du er blevet afvist, skyldes det enten, at du ikke opfylder de specifikke adgangskrav til uddannelsen, eller at der har været flere kvalificerede ansøgere, end der er pladser. Du kan også være afvist, fordi du ikke har sendt tilstrækkelig dokumentation i tide. Du kan læse mere om årsager til afvisning, og hvad du kan gøre på cbs.dk under kandidatoptag – trin 3

Kan jeg søge om ledige pladser?

Du kan desværre ikke søge optagelse på ledige pladser. CBS har ingen ledige pladser i år. Det betyder, at vi heller ikke har en sen ansøgningsrunde i august, som vi tidligere har haft. Det er ikke muligt at bytte pladser i mellem uddannelserne.

Hvordan kommer jeg i kontakt med CBS Admissions?

Hvis du har spørgsmål vedr. dit svar, kan du sende en mail til CBS Admissions på graduateadmission@cbs.dk. Du skal skrive ”My Application” + dit application ID i emnefeltet på din mail. Hvis du ikke gør det, risikerer du, at vi ikke ser din mail og derfor ikke har mulighed for at svare.

Vi får rigtig mange spørgsmål inden for en kort periode, og derfor kan der gå lidt tid, før vi svarer.  Vi kan desværre ikke besvare spørgsmål om ansøgninger, svar og afgørelser via telefonen, Facebook eller i Student Hub. Så skriv en mail, og hav en smule tålmodighed. Vi svarer så hurtigt, vi kan.

Hvad så nu?

Det er rigtig ærgerligt at blive afvist fra dét, der måske er ens drømmestudie. Det kan formentligt dulme skuffelsen, hvis man har en plan B.

Du kan overveje, om du vil søge ind til næste år. I så fald skal du kigge nøje på, hvorfor du ikke kom ind og så vurdere dine chancer for at komme ind til næste år. Du må gerne skrive os en mail og spørge, hvorfor du ikke kom ind, men i mange tilfælde kan det være svært at give et præcist svar. Optagelse og afvisning baseres ofte på en helhedsvurdering, hvor du er vurderet i forhold til de øvrige ansøgere. Dermed er det ansøgerfeltets sammensætning, der afgør, om en ansøger bliver optaget eller afvist, og det er umuligt at sige, hvordan feltet ser ud til næste år.

Hvis du vil i gang med at læse på universitetet i 2017, har flere af de øvrige universiteter en sen optagelsesrunde senere på sommeren. Du kan finde mere information på deres respektive hjemmesider. Vi håber, at du kommer godt videre.

Sidst opdateret: Student Affairs // 13/06/2017