Det sker på CBS i maj

Har menneskerettigheder en rolle i ansvarlig virksomhedsførelse? Hvem har skrevet den bedste internationale ph.d. i finansiering? Hvad sker der med kvaliteten i undervisningen i universitetssektoren efter de seneste nedskæringer? CBS byder i maj måned på spændende arrangementer.

Paneldebat om kvalitetsundervisningens fremtid
Ulla Toernaes
Sammenhængen mellem menneskerettigheder og ansvarlig virksomhedsførelse
Business and human rights
Nordisk boglancering
Kom til international ph.d.-prisuddeling
PhD winners
28/04/2016


Paneldebat om kvalitetsundervisningens fremtid
Er kvalitetsuddannelse på CBS stadig muligt efter de nylige nedskæringer på højere uddannelsesinstitutioner? Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) besøger CBS til en paneldebat om kvalitetsuddannelse, de nylige nedskæringer på området samt regeringens fremtidige planer for universitetssektoren. Udover Ulla Tørnæs vil panelet bestå af ansatte på CBS, bl.a. uddannelsesdekan Jan Molin samt Thomas Philipsen, der er vicepræsident for CBS Students. Debatten arrangeres af CBS Students, og der er mulighed for at stille spørgsmål til panelet.

Tid og sted:
3. maj 2016 16:40-18:15
SPs10, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg
Læs mere om arrangementet

Konference om sammenhængen mellem menneskerettigheder og ansvarlig virksomhedsførelse
Hvilken betydning har menneskerettigheder i en ansvarlig virksomhedsførelse? Dette er blot ét af flere spørgsmål, der vil blive belyst til denne konference, der ønsker at give dybere indsigt i sammenhængen mellem menneskerettigheder og ansvarlig virksomhedsførelse. Du kan opleve præsentationer fra Dr. Michael Addo, der er medlem af FN’s arbejdsgruppe for forretning og menneskerettigheder og lektor på Exeter universitet, Maria Anne van Dijk, der er leder hos ABN Amro samt Björn Fasterling, der er professor på EDHEC Business School. Målet er at samle praktikere fra erhvervslivet og uddannelsesinstitutioner, hvorfor konferencen henvender sig til virksomhedsledere, undervisere samt beslutningstagere på højere erhvervsøkonomiske læreranstalter.

Tid og sted:
18. maj 2016 8.30 - 19. maj 2016 17.00
Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg
Læs mere om arrangementet

Nordisk boglancering på tværs af videnskaber
Kom til foredrag i forbindelse med boglanceringen af et banebrydende samarbejde mellem danske og norske forskere, der viser et studie af eksistentielle kropsoplevelser på tværs af fagmiljøer. Tanken bag bogen ”Den levende kroppen” er at gøre op med differentieringen mellem humaniora og naturvidenskab, og dermed vise mulige sammenhænge mellem kroppen set fra hhv. en humanistisk, naturvidenskabelig, æstetisk og teologisk vinkel. Foredraget er arrangeret af Department of International Business Communication og er åben for alle. Tilmelding er ikke påkrævet.

Tid og sted:
27. maj 2016 14:00-17:00
Auditorium, SØ.089, Dalgas Have 15, 2000 Frederiksberg
Læs mere om arrangementet

Kom til international ph.d.-prisuddeling
CBS er i år vært for AQR Top Finance Graduate Award, der hylder de mest lovende ph.d.-dimittender i 2016 inden for finansiering. Udvælgelseskomitéen sætter særligt fokus på de dimittender, hvis forskningspotentiale lover størst indvirkning på den finansielle praksis samt den akademiske verden. Blandt de nominerede er ph.d-studerende fra hele verden. Arrangementet er gratis og for alle interesserede, men kræver tilmelding senest d. 23. maj. Tilmelding kan ske her.

Tid og sted:
30. maj 2016 08:30-17:00
TBA, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg
Læs mere om arrangementet


Ph.d-forsvar på CBS i maj:
13. maj – Hadis Khonsary Atighi:
Economic Determinants of Domestic – Investment in an oil-based company: The case of Iran (1965-2010)

13. maj – Louise Hauberg Wilhelmsen:
EU Perspectives on International Commercial Arbitration

17. maj – Mark Bruun:
Essays on Earnings Predictability.

23. maj – Tor Bøe-Lillegraven:
Business paradoxes, black boxes, and big data: Beyond organizational ambidexterity – Essays on ambidexterity as a multilevel concept

26. maj – Marianne Bertelsen:
Aesthetic Encounters – Rethinking Autonomy, Space & Time in Today’s World of Art

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017