Sådan kommer du på Berlingskes Talent100-liste

Sidste år var hver tredje unge toptalent på Berlingske Business’ Talent100-liste kandidater fra CBS. I år foregår fejringen på CBS. Få her tips til, hvordan du kommer på listen næste år.

27/04/2017

Foto: Erhvervsredaktør på Berlingske Business, Peter Suppli Benson

I dag fejrer Berlingske Tidende erhvervslivets 100 mest talentfulde unge mennesker, og det foregår på CBS.

Fejringen sker i anledning af, at Berlingske Business udgiver sit årlige Talent 100-magasin, hvor de siden 2004 har peget på erhvervslivets kommende profiler gennem portrætter af 100 udvalgte talenter.

Med flere CBS-kandidater de senere år på den såkaldte Talent100-liste og i anledning af 100-årsjubilæet for CBS foregår fejringen i år på campus. Bl.a. lægger administrerende direktør i Danske Bank Thomas F. Borgen vejen forbi og fortæller, hvad der kendetegner ægte talenter. Og erhvervsredaktør på Berlingske Business Peter Suppli Benson fortæller om, hvordan Berlingske finder de 100 talenter.  

Læs programmet for Talent100-konferencen 2017

Talent er andet end performance og resultater
Hvis du ikke er tilmeldt fejringen, kan du få erhvervsredaktørens råd til at komme på listen næste år. Chancerne er allerede gode, for sidste år udgjorde 34 af de i alt 100 talenter personer med en kandidatgrad fra CBS.

Overordnet er Berlingske Business af den overbevisning, at talenter skal være meget andet end bare resultater:

”Talenterne skal have evne til helhedstænkning. Evne til at afkode medmennesker og det at få brugt andres kompetencer og sammen skabe resultater. Og så skal talenterne være rede til et genopfinde sig selv – hele tiden og igen,” siger Peter Suppli Benson.

Her giver erhvervsredaktøren et kig ind i udvælgelsesprocessen og præsenterer 8 tips til, hvordan du forbedrer dine chancer næste år.

Genvej til Talent-100-listen

  1. Gør dig fortjent til at blive udpeget af din egen organisation.
     
  2. Den første udvælgelse sker primært gennem virksomhedens ledere, nogle gange af kunderelationer, særligt i rådgiverbranchen.
     
  3. Er du iværksætter og med i en lille organisation, skal du sikre dig, at resultaterne er direkte afkodelige.
     
  4. Indstillerne skal skrive med engagement, og den indstillede skal gøre sig umage med sit cv, herunder fortælle troværdigt om opnåede resultater.
     
  5. Læg mærke til kategorierne i Talent100. Vær præcis med, hvilken kategori du føler dig hjemme i.
     
  6. Husk at Talent100 ikke er en rangorden, men et øjebliksbillede, der favner vidt forskellige kompetencer.
     
  7. Ved udvælgelsen lægger udvalget, der står får selve udpegningen af de 100 talenter, også vægt på mangfoldighed, herunder spredning af faglige kompetencer, ligesom der skeles til køn.
     
  8. Der er ikke tale om eksakt videnskab, men om en hyldest til initiativ. Vi arbejder efter en tommelfingerregel om, at der helst ikke må være mere end to talenter fra en virksomhed eller samme organisation.


Du har hermed otte gode måneder til at trykke på speederen og vise din virksomhed, at det vil være en skam ikke at køre dig i stilling til en nominering. Berlingske Business åbner for indstillinger primo januar 2018.

For flere informationer om Talent 100–konferencen 2017 på CBS kontakt Helene Brøndholdt Nilesen.

Har du spørgsmål til Berlingske Business om Talent100 skriv til talent@berlingske.dk

Tid og sted:
27. april 2017 kl. 16:30 - 19:00
Ovnhallen, Porcelænshaven 20, 2000 Frederiksberg
 

Sidst opdateret: Communications // 02/09/2020