Oplev en verden af viden på CBS under Forskningens Døgn

Hvad kan bluesmusik lære ledere om deres medarbejderes kreativitet? Og hvem udgør magteliten i Danmark? De to spørgsmål bliver blandt flere andre undersøgt under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

15/04/2016

Forskningens Døgn

Uge 17 byder på forskning i øjenhøjde. Her inviterer CBS alle interesserede indenfor under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som Uddannelses- og Forskningsministeriet er initiativtager til.

Arrangementerne er gratis og tiltænkt et bredt publikum.

Blues og lederskab – skaberkraftig ledelse
25. april, 2016 - 19:00 til 22:00
Hvordan forløser lederen sine medarbejderes kreativitet? Bluesmusikere, filosoffer og ledelsesforskere inviterer til en aften på Jazzhouse i København, hvor svarene præsenteres gennem forskning og musik. Blandt oplægsholderne er CBS-professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi Ole Fogh Kirkeby. Arrangementet tager afsæt i bogen ”Blues og lederskab, From good to great, Skapende og skaperkraftig ledelse” (2015). De to forfattere, dr. i filosofi Niels Arvid Sletterød og bluesmusiker Rune Myhren, holder også oplæg, mens sidstnævnte samme med fire rutinerede musikere fra Blues Jamboree sætter lyd på ledelsesteorierne.

Læs mere om arrangementet
 
Magtelitens vej til tops

26. april, 2016 - 17:00 til 19:00
Hvem udgør magteliten i Danmark? Det spørgsmål har sociologerne Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard undersøgt. Gennem en social netværksanalyse har de fundet kernen i et vidtforgrenet magtnetværk. Her mødes topdirektører, embedsmænd, politikere og fagforeningsfolk og sætter kursen for det danske samfund. Mød de to forskere bag kortlægningen til en debat med magteliten og medierne uden for magten. Formand for fagforeningen FTF, Bente Sorgenfrey, der repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte, er en af magtelitens 423 personer og vil fortælle om udsigten inde fra netværket. Direktør og chefredaktør for tænketanken og nyhedsmediet Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen, giver sin analyse af mediernes position. Mens journalist Nina Munch-Perrin vil styre debatten. De to sociologer vil også fortælle, hvordan magtnetværkene ser ud i 2016, og hvad der har forandret sig siden 2013, da de begyndte kortlægningen.

Læs mere om arrangementet
 
Hvordan kan etablerede virksomheder blive mere entreprenante?

25. april, 2016 - 15:00 til 17:00
Etablerede virksomheder er nødt til at opføre sig mere som iværksættere for at forblive konkurrencedygtige. De skal forny sig og introducere nyskabelser til nye markeder og samtidigt finde løsninger på innovationsudfordringerne. Arrangementet vil vise nye måder, hvorpå de etablerede virksomheder kan strukturere deres søgen efter løsninger, og hvem de kan samarbejde med. En gruppe forskere præsenterer undervejs deres nyeste viden om entrepreneurship i etablerede virksomheder og de udfordringer, der følger med.

Læs mere om arrangementet, der foregår på engelsk
 
AFLYST Vækst gennem offentlig-private partnerskaber
27. april, 2016 - 08:30 til 10:00
Udfordringer som cyberangreb på persondata truer virksomheder, der tilbyder services på nettet. Partnerskaber mellem det private og offentlige kan være løsningen. Det står derfor højt på EU’s dagsorden, hvor ambitionen er at skabe vækst gennem flere partnerskaber. Er det muligt? Det spørgsmål vil et panel diskutere på CBS.

Paneldeltagerne er:
Sandie Nøhr Nielsen, Ph.D.-studerende, Juridisk Institut og CBS Public Private Platform.
Carsten Greve, Professor, Department of Business and Politics og CBS Public Private Platform.

Læs mere om arrangementet

Ud over de fire arrangementer kan du i løbet af ugen få en forsker på besøg i din virksomhed, skole eller hjem. 12 forskere fra CBS stiller sig til rådighed – find dem og book dem her.

For yderligere information kontakt prodekan for forskningsformidling Flemming Poulfelt eller journalist Anne Katrine Gottfred Jensen, mobil: 4185 2205.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017