Ny uddannelse om Danmarks vigtigste eksportmarkeder

Bacheloruddannelsen i Europæisk Business er et godt sted at begynde for dig, der vil arbejde med danske virksomheder i Europa. Omkring 70 procent af dansk erhvervslivs eksport sker til Europa, og det er også her, mange danske virksomheder har deres vigtigste samarbejdspartnere.

10/02/2017

Brexit, Trumps valgsejr og finanskrise. Det påvirker alt sammen europæiske virksomheder økonomisk. På CBS’ nye bacheloruddannelse i Europæisk Business er der fokus på de europæiske lande og den komplicerede virkelighed, danske virksomheder skal forstå og tilpasse sig for at få succes med etablering, eksport og samarbejde.

Nogle taler om et Europa i krise, så hvorfor vælge et studie om netop Europa? Det har Martin B. Carstensen, der er ansvarlig for den nye uddannelse, et svar på. For selvom briterne aktuelt forhandler om deres position i EU, skal danske virksomheder stadig handle med Storbritannien:

”Europa er blevet mere komplekst, og der er stor usikkerhed. Men det betyder ikke, at de markeder ikke længere er relevante. Det betyder derimod, at det er endnu vigtigere med en dyb forståelse for EU, og hvordan europæisk økonomi fungerer.”
 
Virksomheder, internationalisering og Europa
På uddannelsen i Europæisk Business er der mange forskellige fag. De tre hovedtemaer er: Virksomheder, internationalisering og Europa. For omkring 70 procent af dansk erhvervslivs eksport sker til Europa, ligesom det er i Europa, mange danske virksomheder har deres vigtigste samarbejdspartnere. Når virksomheder med internationale ambitioner begynder med at etablere sig i andre lande eller sælge til udlandet, begynder de næsten altid på europæiske markeder og bevæger sig derfra videre ud på globale markeder.

”Hvis man er interesseret i virksomhedsøkonomi samt politiske og kulturelle forhold i et ændret Europa, så er uddannelsen i Europæisk Business et godt sted at begynde,” siger Martin B. Carstensen.
 
Overbygning og jobmuligheder
Studiet giver adgang til cand.merc.-uddannelserne, og Martin B. Carstensen har også nogle bud på, hvad de studerende vil komme til at lave:

”Nogle vil for eksempel kunne få job i virksomheder, hvor de skal arbejde strategisk med at gennemskue, hvilke markeder der er attraktive for virksomheder, og hvordan de tilpasser sig nye vilkår politisk og kulturelt. Andre vil formentlig få job i interesseorganisationer, der prøver at fremme danske virksomheders vilkår, og så kunne jeg også forestille mig, at studerende fra bacheloruddannelsen i Europæisk Business kommer til at arbejde i EU.”
 
Se her en video med Martin B. Carstensen, der fortæller mere om den nye uddannelse i Europæisk Business.
 
Uddannelsen præsenteres også under Åbent Hus for nye bachelorstuderende. Det er den 23. februar klokken 11.00 til 16.30 på CBS, Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017