Mød CBS på Folkemødet 2016

Er videnssamfundet aflyst? Hvad er de tre typiske fejl i rekrutteringer? Og hvordan får Danmark flere kvinder i toppen af dansk forskning og erhvervsliv? CBS er med i over 20 debatter, når politikere, forskere og mange andre mødes på Folkemødet på Bornholm.

31/05/2016

Folkemødet
Folkemødet 2015 (Foto: Søren Svendsen)

Folkemødet på Bornholm er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. Det gør meningsdannere, NGO’er, universiteter og mange andre ved at deltage i en række arrangementer i løbet af de fire dage, mødet varer. I år er det fra den 16. til den 19. juni.

Læs her om nogle af de arrangementer, CBS deltager i.

Specialesalonen - specialer fortalt på 10 minutter
Den 16. juni 15:30 - 16:30 – den 19. juni 13:00 - 14:00 hos J12 Ungdomsbureauet – Kæmpestranden.
Kandidater fra CBS er blandt de unge, der præsenterer deres speciale på kun ti minutter. I flere blokke på Folkemødet fortæller nyuddannede kandidater om deres specialer, hvad de har lært, og hvordan deres viden kan bruges fremover.

Gør brug af den fulde talentmasse
Den 17. juni 09:00 - 09:45 hos B16 Ledelsesscenen – Nordlandspladsen.
Per Holten-Andersen, rektor, CBS, vil debattere, hvordan Danmark får flere kvinder i toppen af dansk forskning og erhvervsliv, samt hvordan forskellige aktører kan bidrage. Det vil han sammen med Ulla Tørnæs, minister, Uddannelses- og forskningsministeriet. Marianne Egelund Siig, Head of Diversity, Nordea. Lykke Friis, prorektor, Københavns Universitet. Tina Jess, overlæge dr. med og adj. prof., AAU, samt næstformand for Det Unge Akademi, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, og Christian Kurt Nielsen, adm. direktør, Mercuri Urval.

Energimarked i tomgang: Hvem har startkablerne?
Den 17. juni 10:00 - 11:00 hos K28 Gården - Advice – Kirkepladsen.
Peter Møllgaard, forskningsdekan og professor på CBS, debatterer, hvordan der skabes mere velfungerende energimarkeder. Følgende deltager også: Thomas Egebo, departementschef, Energi- forsynings- og klimaministeriet. Carsten Smidt, vicedirektør, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Ole Hvelplund, adm. direktør, NGF Nature Energy. Jette Miller, adm. direktør, De Frie Energiselskaber, og Jens Astrup, moderator og afdelingschef, Landbrug & Fødevarer.

Skal DONG Energy blande sig i de ansattes søvn?
Den 17. juni 12:30 - 14:00 hos F6 Operate A/S - Ved Allinge Røgeri / Bibliotek.
Anders Raastrup Kristensen, ekspert i det grænseløse arbejdsliv og ekstern lektor på CBS, debatterer, om en virksomhed skal hjælpe sine medarbejdere til at sove bedre. Det gør han sammen med Hanne Blume, HR Direktør, DONG Energy. Mikael Rasmussen, søvnekspert, Center for stress og trivsel. Frederik Preisler, partner, MENSCH. Anne Sophia Hermannsen, liberal debattør og tidligere stressramt, og Dorte Fals, journalist, Danmarks Radio.

Faglighed og ledelse - crash eller match?
Den 17. juni 14:30 - 15:15 hos K19 Turistkontorets gård – Kirkepladsen.
Per Holten-Andersen, rektor på CBS, deltager i en debat om, hvorvidt fagligheden er truet i de moderne ministerier? Følgende deltager også: Henrik Studsgaard, departementschef MFVM. Lotte Hansen, journalist/ordstyrer. Hans-Henrik Jørgensen, formand, JA, og Camilla Gregersen, formand, DM.
 
Et spørgsmål om tillid - passer vi på arvesølvet?
Den 17. juni 16:00 - 17:00 hos B10 Teknologirådet - Tankegang – Nordlandspladsen
Flemming Poulfelt, professor på CBS, debatterer med Lilian Mogensen, koncerndirektør, Administrationsforretning og HR, ATP, og Kim Simonsen, forbundsformand, HK. Danmark ligger højt i globale tillidsundersøgelser. Flere forskere peger på, at den høje tillid er en af årsagerne til, at vi som lille land er blandt de mest velstillede i verden. Spørgsmålet er dog, om vi passer på arvesølvet, eller om vi er ved at klatte det væk i kontrolmekanismer og dokumentation.

Copenhagen Science Slam
Den 17. juni 16:15 - 17:00 hos K29 Gæstgiveren – Kirkepladsen.
Bliv opdateret på den nyeste forskning, når de tre forskere Anker Brink Lund fra CBS, Troels C. Petersen fra Niels Bohr Instituttet på KU og David Bue Pedersen fra DTU duellerer på formidlingsevner. Det er publikum, der afsiger dommen, så forskerne tager alle mulige kreative og skæve midler i brug for at sikre din stemme. Stand up´er Lasse Rimmer styrer slagets gang.

Verdens bedste uddannelse eller verdens bedste SU?
Den 18. juni 09:30 - 10:30 hos K21 Klostergaarden – Kirkepladsen.
Skal vi spare på SU’en, så vi kan få bedre uddannelser? Per Holten-Andersen, rektor på CBS, debatterer med Charlotte Rønhof, underdirektør, Dansk Industri. Ulla Tørnæs, uddannelses- og forskningsminister, Venstre. Mette Reismann, uddannelses- og forskningsordfører, Socialdemokraterne. Søren Holm Johansen, CEO, Rambøll. Yasmin Davali, formand, Danske Studerendes Fællesråd, og Lawand Namo, studerende og debattør.

Rådgivning – ingen adgang for fattigrøve?
Den 18. juni 11:30 - 12:30 hos G23 Finansteltet - Allinge Havn, inder- og ydermole.
Vil alle i fremtiden have adgang til finansiel rådgivning i banken, eller bliver det et produkt eksklusivt for de velhavende? Lars Christian Ohnemus, professor på CBS, debatterer med Gert Jonassen, direktør, Arbejdernes Landsbank, og Michael Budolfsen, næstformand, Finansforbundet.

Er videnssamfundet aflyst? Universiteternes rolle i 2030
Den 18. juni 13:00 - 14:00 hos K29 Gæstgiveren – Kirkepladsen.
Per Holten-Andersen, rektor på CBS, debatterer med Christine Antorini (S), formand, uddannelses- og forskningsudvalget. Jakob Engel-Schmidt, uddannelses- og forskningsordfører, Venstre. Carolina Magdalene Maier, uddannelses- og forskningsordfører, Alternativet. Søren Bregenholt, Corporate Vice President, Novo Nordisk. Henrik Wegener, prorektor, DTU, og Thomas Bjørnholm, prorektor for forskning, KU. ”Når kineserne er billigere, skal vi være bedre.” Det har været den politiske logik hos skiftende regeringer siden 00’erne. Ordene er blevet fulgt op af massive investeringer i uddannelse og forskning. Men er luften ved at gå af ballonen?

Gyllegate - når forskningens samspil udfordres
Den 18. juni 13:00 - 14:00 hos B16 Ledelsesscenen – Nordlandspladsen.
Gyllegate – når det tætte samspil mellem forskningsinstitutioner og det omkringliggende samfund udfordres. Debat mellem Peter Mølgaard, forskningsdekan, CBS, Camilla Wang, rektor, UCSJ, og Jacob Torfing, professor, RUC.

Fra Brexit til Dexit?
Den 19. juni 10:30 - 12:00 hos J5 Europabevægelsen - Kæmpestranden
Ole Helmersen, lektor, CBS, deltager i en debat med Jeppe Kofod, medlem af Europa-Parlamentet, Socialdemokratiet, Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet, DF, og Stine Bosse, formand, Europabevægelsen. Med folkeafstemningen i UK trues EU's sammenhængskraft, og herhjemme er der skepsis mod EU-projektet. Hvad er konsekvenserne af et nej den 23. juni for EU, og hvad kan vi forvente i DK?

Oversigt over arrangementer på Folkemødet, hvor CBS deltager:
PDF icon CBS-aktiviteter på Folkemødet 2016

Søg i alle arrangementer på Folkemødet.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017