Du kom ikke ind. Hvad så nu?

CBS har i alt modtaget cirka 14.000 ansøgninger fra 7.000 ansøgere til præcis 3.030 studiepladser. Hvis du er afvist, er du altså én af omtrent 4.000 ansøgere, som heller ikke kom ind på CBS. Og hvad kan du så gøre nu?

31/07/2015

Igen i år har rigtig mange søgt ind på CBS, og fordi der ikke er flere studiepladser, betyder det, at mange bliver afvist. Det kan være rigtig ærgerligt ikke at komme ind på ”drømmestudiet”, og hvis man ikke i forvejen har haft en plan B, så er det en god idé at få én lige nu. Studievejleder på CBS Thomas Gylling har i mange år blandt andet rådgivet afviste ansøgere. Thomas har fem gode råd til dig, der er træt af, at du ikke er kommet ind:

1: ”Der er mange gode uddannelser landet over, hvor der stadig er ledige pladser, og måske er der en uddannelse, der passer til dig. Måske kan du komme til at læse det samme eller næsten det samme, som du ville læse på CBS, og du kan blive glad for at komme i gang i år.”

2: ”Hvis du er sikker på, at du vil ind på den uddannelse på CBS, som du ikke kom ind på i år, skal du se på, hvordan du kan forbedre dine chancer for at komme ind til næste år. Læs kvote 2-reglerne, og overvej hvad du kan gøre. Sådan noget som at have arbejdet i udlandet er med til at øge dine chancer, men har du egentlig lyst til at bruge ét år på at forbedre dine chancer for MÅSKE at blive optaget til næste år? Der kan ikke gives garantier, heller ikke selvom du i det kommende år knokler som en gal for at kvalificere dig.”

3: ”Hvis du venter med at søge ind igen til næste år, så lav en plan A, B og C på forhånd. Vælg mange prioriteter og sæt dig godt ind i sagerne, inden du vælger. Overvej, hvad er vigtigst: Hvor du læser, eller hvad du læser? Nogle gange vælger ansøgere CBS uden at have overvejet, at næsten samme uddannelse kan læses et andet sted, hvor adgangskvotienterne ikke er lige så høje. Der er med andre ord gode alternativer.”

4: ”Husk, at en uddannelse, der kræver et meget højt snit, ikke som sådan er bedre, hårdere eller federe, end uddannelser, der kræver et lavere snit. Det handler om antallet af studiepladser i forhold til antallet af ansøgere – intet andet. En uddannelse med en lavere kvotient kan i mange tilfælde give de samme overbygnings- og karrieremuligheder som en uddannelse, der kræver et tårnhøjt snit. Man skal altså virkelig se på uddannelsernes indhold og så vælge det, man helst vil beskæftige sig med fremfor at stirre sig blind på, at man vil ind på et bestemt, prestigefyldt studium.”

5: ”Med det niveau, kvotienterne har, er det meget dygtige ansøgere, vi er nødt til at afvise. De fleste afviste er fuldt ud kvalificerede til at læse på CBS, så det vigtigste er, at man som afvist ansøger ikke bliver skuffet over sig selv. Nåleøjet bliver desværre mere og mere snævert, og det giver sig selv, at mange ikke kommer igennem det. Men det har ikke noget med dig at gøre. Du skal ”bare” lægge en ny plan.”

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017