Hvad blev årets adgangskvotienter?

Samtidig med at alle ansøgere får svar på, om de er blevet optaget på deres bacheloruddannelse, kan CBS kaste lys over årets adgangskvotienter.

30/07/2016

Jakob Boserup
Foto: Jakob Boserup

På de fleste af CBS’ 19 bacheloruddannelser er kvotienterne steget i forhold til 2015. 12 uddannelser kræver i år et højere snit end ved sidste års optag, på fem uddannelser er snittet faldet, og for to uddannelser er snittet uændret. Én af de største stigninger ses på BSc in Business, Language and Culture med en stigning fra 8,4 til 9,1. En årsag til stigningen kan være, at uddannelsen er én af de eneste i København, hvor den studerende kan kombinere erhvervsøkonomi med fransk, tysk eller spansk.

Selvom kvotienten på BSc in International Business ligger højt, og er den højeste på CBS, er den faktisk én af de fem uddannelser, hvor kvotienten er faldet i sammenligning med 2015. I 2015 skulle man have 12,3 i snit for at komme ind, i år er kravet 12,2. Kvotienten er faldet, selvom antallet af ansøgninger til BSc in International Business i år steg med 15%. De flere ansøgninger er kommet i kvote 2, hvor udvælgelsen af ansøgerne ikke alene sker på baggrund af karakterer men baserer sig på en helhedsvurdering.   

Ét af de mere markante fald i snit ses på BA i Engelsk og Organisationskommunikation, der i år kræver et snit på 8,5 mod sidste års 8,9.

Hvert år vil CBS gerne optage de bedst kvalificerede og mest motiverede studerende. Derfor optager CBS også studerende via kvote 2, hvor ansøgerens karakterer kun er en del af en helhedsvurdering.

Se Oversigt over kvotienter og studiepladser 2016

Ledige pladser?
CBS har ingen ledige pladser. Alle pladser er fyldt op, og CBS har været nødt til at afvise omtrent 4000 ansøgere. Heraf er mange kvalificerede men kan ikke optages grundet antallet af studiepladser.

Relateret indhold
Til dig, der ikke kom ind. Hvad kan du gøre?
Til dig, der er kommet ind. Bliv klar til studiestart.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017