Ny viden og præsentation af brugervenlig benchmarkingmodel til brug for danske virksomheder

18/11/2014

Projektet ”Avanceret automationsinvesteringsmodel” (AIM) har undersøgt, hvor stort et potentiale der er i, at virksomheder automatiserer yderligere og bliver mere avancerede.

Dette er sket gennem omfattende dataindsamling fra 570 danske fremstillingsvirksomheder, detaljerede statistiske analyser, samt udvikling af et virksomhedsrettet interaktivt benchmarkingværktøj.

Det interaktive benchmarkingværktøj skal hjælpe den enkelte virksomhed med at afklare, hvordan yderligere automation vil påvirke virksomhedens produktivitet, omstillingshastighed, spildprocent med mere.

Industriens Fond er gået med i AIM-projektet, for at se på mulighederne for, at automation kan forbedre danske virksomheders konkurrenceevne.

I projektet deltager desuden Teknologisk Institut, Electronic,Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Copenhagen Business School.

Sidst opdateret: Department of Economics // 20/09/2016