Nyt hold i 'Strategisk pædagogisk lederskab i skolen' på MPG

For anden gang kan du fra foråret 2018 følge modulet ’Strategisk pædagogisk lederskab i skolen’ på MPG. Opstarten af modulet er udsat fra august 2017 til december 2017 og med fortsættelse i 2018.

22/06/2017

Nyt hold i Strategisk pædagogisk skoleledelse på MPG

Fra december 2017 har du igen mulighed for at følge modulet ’Strategisk pædagogisk lederskab i skolen’ på MPG. Opstarten af modulet er udsat fra august 2017 til december 2017 og med fortsættelse i 2018.Efter at have undervist på Syddansk Universitet i nogle år, har de to undervisere, Professor Poul Erik Mouritzen og Adjungeret professor Jørgen Søndergaard, skiftet rammerne ud med Copenhagen Business School og byder velkommen til et nyt hold for skoleledere på MPG.

Tilmelding

Modulet indgår som et valgfag på MPG, der løber over 13 måneder og udløser 15 ECTS point. Du kan allerede nu søge om optagelse til modulet med opstart i december 2017. Download ansøgningsskemaet her.

Ansøgningsskemaet er seperat for skoleledelsesmodulet, da resten af MPG's udbud for foråret 2018 først offentliggøres den 2. oktober 2017. Ansøgningsfristen er senest den 1. november 2017.

Allerede nu kan du læse mere om faget og se datoer i fagbeskrivelsen.

Underviserne

Professor Poul Erik Mouritzen, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet: Mangeårig underviser på statskundskab og masteruddannelser i ledelse. Igennem ti år leder af kurser for institutledere på universiteterne i regi af Danske Universiteter. Forsker særlig i offentlig forvaltning og kommunalpolitik og senest i konsekvenserne af, af at måle forskeres publikationer.

Adjungeret professor Jørgen Søndergaard og forskningsleder, SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, lektor ved Aarhus Universitet 1974-1985: 28 års erfaring som institutionsleder i det offentlige – senest som direktør for SFI. Mange års erfaring med undervisning, foredrag og faglige læreprocesser. Formand for Skolerådet og Skolens Rejsehold.

Hvad siger tidligere deltagere?:

”Vi oplever en ny revolutionerende undervisning med afsæt i den studerendes læring og praksis som skoleleder.”

”Strategisk pædagogisk ledelse i skolen er en lederuddannelse med plads til fordybelse. Her kombineres relevant teori med cases og undersøgelser fra praksis samt ens egen faglige og personlige udvikling. Som studerende møder du desuden gæsteforelæsere fra både skoleverdenen, sportsverdenen og erhvervslivet. Undervisningens kvalitet er helt i top – det bedste vi nogensinde har været udsat for.”

”Som studerende bliver vi klogere på egen praksis - vi bliver skubbet ud af vores komfortzone, dels i gruppeopgaver, case-arbejdet og ved faglige teoretiske diskussioner i plenum. Samtidig får vi brugbare værktøjer/øjenåbnere, der direkte kan anvendes og skabe udvikling hjemme i vores egne organisationer. Med andre ord: Vi bruger det vi undervises i! Spørgeskemaer/undersøgelser åbner "blinde pletter" både ved den enkelte leder, i ledelsesteamet og i organisationen som helhed.”

”Strategisk pædagogisk skoleledelse er som en rejse, hvor du ser nye muligheder og styrker, men også hvor du får øje på det, der er svært og hvad du skal gøre ved det!”

”Hvis du ikke tilmelder dig faget, vil du aldrig finde ud af hvad du skulle have gjort!”

Hvis du vil vide mere kan du læse evalueringen, hvor du i bilagene kan læse mange flere testimonials fra deltagerne og om filosofien bag faget.

Sidst opdateret: Master of Public Governance // 22/06/2017