Flere søger CBS som 1. prioritet

Flere studerende søger CBS som 1.prioritet, det viser de netop overståede kvote 2-ansøgninger. HA(it.), HA(psyk.), HA(jur.) og flertallet af de engelsksprogede uddannelser oplever en kraftig stigning i søgningen. CBS øger optag via kvote 2.

16/03/2015

Forsidefoto: Shutterstock

CBS øger i år optaget af studerende via kvote2. Det gælder blandt andet uddannelser som Europæisk Business, Projektledelse og Shipping, alle uddannelser med en høj adgangskvotient. Andelen af studerende som optages via kvote 2 ligger nu mellem 20-50 procent på alle uddannelser og samlet set kommer CBS til at optage mere end hver fjerde studerende på kvote 2, siger rektor Per Holten-Andersen.

- Vi finder det vigtigt, at der er flere veje ind på vore uddannelser end kun det højeste karaktergennemsnit. Vi udvælger til kvote 2 på baggrund af ansøgerens erfaringer og som regel også en motiveret ansøgning. Vi har gode erfaringer med det og det bidrager positivt med mangfoldighed på uddannelserne, siger rektor Per Holten-Andersen.

CBS har i år modtaget 12 procent flere ansøgninger via kvote 2 med CBS som 1. prioritet – i alt 3066 1. prioritets-ansøgninger. Det samlede ansøgertal uanset prioritet ligger på samme niveau som sidste år med 7663 ansøgninger.  Flest har som 1. prioritet søgt HA-Almen (540), tæt fulgt af International Business (532). I toppen med størst stigning i 1. prioritet-interesse er Business Administration and Sociology med 39%, HA(jur.) med 37%, HA(it) med 34% og HA(psyk.) med 32%.

- Vi er glade for, at så mange målrettet går efter CBS og at komme med på holdet med de gode uddannelser og gode jobudsigter. Vi gør, hvad vi kan for at få så mange kvalificerede ansøgere som muligt ind på vore uddannelser. Men vi kan desværre ikke optage flere studerende på grund af den finansiering, vi har for tiden. Vi glæder os til at byde så mange nye talentfulde studerende som muligt velkommen til CBS i 2015, siger rektor Per Holten- Andersen.

PDF icon Oversigt over ansøgertal

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017