CBS undgår afskedigelser

CBS varslede den 19. november 2014 risiko for afskedigelser af større omfang. Imidlertid har et stort antal medarbejdere valgt at indgå aftale om frivillig fratræden. Dette medfører, at CBS undgår at afskedige medarbejdere.

28/01/2015


CBS meddelte den 19. november 2014 som led i en spareplan risiko for afskedigelser af større omfang på op til 80 stillinger (videnskabeligt og teknisk administrativt personale) for at reducere udgifter med 60 mio. kroner fra 2017 og frem.

Varsling af afskedigelser af større omfang kræver iværksættelse af afværgeforanstaltninger, herunder medarbejderes mulighed for at forhandle og indgå aftaler om frivillige fratrædelsesordninger.
67 medarbejdere har indgået frivillige fratrædelsesaftaler; et tal som er væsentligt større end forventet.

Resultatet er, at CBS kan undgå at afskedige medarbejdere. Dette er blevet meddelt Hovedsamarbejdsudvalget i dag den 28. januar 2015.

De frivillige fratrædelser betyder, at CBS’ undervisningsressourcer kommer under pres i de kommende år. Derfor skal aktivitetsomfang og undervisningsformer tilpasses således, at CBS også fremover leverer en bred og internationalt anerkendt portefølje af såvel forskning som uddannelse.

For flere oplysninger kontakt kommunikationschef Patrick Gram, psg.ea@cbs.dk eller mobil 2993 4491.

Læs tidligere nyhed om afskedigelser af større omfang fra d.19. november 2014
 

Sidst opdateret: Communications // 28/01/2015