CBS Maritime med i national satsning på grøn skibsfart

CBS Maritime er med i et nyt partnerskab, der med mere end 100 mio. kr. i ryggen er den hidtil største nationale satsning på at udvikle grønne teknologier til den maritime sektor.

11/03/2015

maritime
Director og Co-director for CBS Maritime Platform, Henrik Sornn-Friese og Carsten Ørts Hansen. Fotograf Carsten Bundgaard.

Forsidefoto; Shutterstock: donvictorio

Et nyt samfundspartnerskab Blue INNOship skal sætte yderligere skub i Det Blå Danmark gennem udvikling af teknologier, som bl.a. vil sænke skibsfartens CO2- og svovludledning markant.

40 virksomheder og organisationer står bag partnerskabet, der består af 14 projekter, som finansieres af Innovationsfonden, private fonde og virksomheder. Partnerskabet har et budget på over 100 mio. kr., hvoraf CBS Maritime har hentet 6,2 mio. kr. hjem.

De 14 projekter vil i løbet af de næste fire år levere løsninger, der realiserer partnerskabets målsætning om at reducere udledningen af CO2 med 30-50 procent og udledningen af svovldioxider (SOx) og kvælstofoxider (NOx) med 80 procent sammenlignet med 2008-standarder.

Tværfagligt samarbejde
Bag CBS’ deltagelse står Co-director Carsten Ørts Hansen fra CBS Maritime Platform, som samler de maritime forsknings- og undervisningsaktiviteter på CBS.

- Vi glæder os meget til at være med til at løfte opgaven og deltage i partnerskabet. På CBS har vi planlagt en tværfaglig indsats, der sætter fokus på prissætning, omkostningsstyring, kontraktformer og finansiering af tekniske løsninger som rederierne og leverandørerne arbejder med at udvikle, siger Co-director Carsten Ørts Hansen.

Den eksterne finansiering til CBS på 6,2 mio. kr. skal anvendes til ph.d.- og postdoc.-stillinger, en projektmedarbejder og involvering af cand.merc.-studerende i forskningsaktiviteterne de kommende tre år.

Tæt samarbejde med DTU
Projektet afvikles i tæt parløb med den maritime sektor heriblandt Maritime DTU, der for nyligt har forenet de maritime forskningsaktiviteter på samme måde som på CBS. Director for CBS Maritime Platform Henrik Sornn-Friese står sammen med Carsten Ørts Hansen for udviklingen af platformen, og han fremhæver, at partnerskabet er udtryk for et lovende tværfagligt samarbejde:

- Etableringen af partnerskabet er et konkret eksempel på, hvordan vi er lykkedes med at skabe et tværfagligt samarbejde, hvor erhvervet, Maritime DTU og CBS Maritime spiller ind med specialkompetencer og frembringer interessante og relevante forskningsaktiviteter, siger Director Henrik Sornn-Friese.

For yderligere information kontakt Co-director for CBS Maritime Carsten Ørts Hansen.

Sidst opdateret: Communications // 17/12/2017